Forrige side Neste side Tilbake til bloggen
Melkesyrebakterier from morsmelk og mykgjørende midler viser imponerende resultater på tørr, irritert, sensitiv og eksemutsatt hud.
Skinome är stolta över att presentera den imponerande effekten av den probiotiska antiinflammatoriska mjölksyrabakterien Lactobacillus reuteri, ursprungligen från bröstmjölk, i kombination med en mjukgörande kräm helt fri från tillsatser.

Bakgrunn

Mjölksyrabakterier har länge varit kända för att ge god effekt på eksemdrabbad hud när de intas oralt, stödda av 75 publicerade kliniska studier. Den antiinflammatoriska probiotiska mjölksyrabakterien, Lactobacillus reuteri, har också studerats i samma syfte.

Vår studie

I år initierade vi en studie kring topikal applikation (på huden) av Lactobacillus reuteri. Vi kombinerade detta med vår unika mjukgörande kräm, Rich Body Cream, för att undersöka dess effekt på symptom associerade med eksembenägen hud - irritation, klåda, torrhet och fjällning.

Metode

I løpet av en 4-ukers periode testet vi denne kombinasjonen på 35 kvinner med tørr, sensitiv, irritert og/eller eksemutsatt hud.

Resultat

  • 75% av deltagarna rapporterade en markant minskning av torrhet och fjällande hud.
  • 60 % av kvinnene opplevde en reduksjon i kløe.
  • 84 % opplevde effektiv fuktighet. 
  • 76 % opplevde en styrket hudbarriere takket være denne kombinasjonen. 

Ingen av deltagarna fick nya eksemutbrott under studien. Fungerar på såväl kropp som ansikte samt även för män och barn.

Viktigt: 
Det är av primär betydelse att inte betrakta hudvård som ett substitut till läkemedelsbehandling. Vid förekomst av eksem, rekommenderas det starkt att konsultera en hudläkare. Läkemedelsbehandling är oftast nödvändigt för att behandla de kliniska symtomen associerade med eksem

 

Referanser

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=lactobacillus+atopic+dermatitis&filter=pubt.clinicaltrial&filter=pubt.randomizedcontrolledtrial&sort=date.
SKIN ACADEMY