Möt vår grundare Johanna Gillbro PhD

Den framstående svenska hudforskaren Johanna Gillbro PhD grundade Skinome 2018 med ambitionen att skapa hudvård som verkligen sätter hudens bästa först. Med över 20 års erfarenhet inom dermatologi, klinisk forskning och produktutveckling inom hudvård är Johanna en av Sveriges mest anlitade hudforskare och globalt en av de ledande experterna på hudmikrobiomet - vilket är grunden till vår hudhälsa.

Møt grunnleggeren vår

Den ofrivillige entreprenören

Min resa som entreprenör och grundare av Skinome började redan i min barndom när jag drabbades av pigmentsjukdomen vitiligo och det var under denna tid som min fascination för huden väcktes. Detta intresse ledde mig så småningom till hudvårdsindustrin där jag verkat som forskningsledare och innovationschef, med särskilt fokus på aktiva ingredienser och hudens mikrobiom. Under mina år inom industrin utvecklade sig idén om färsk hudvård då jag insåg att detta är enda möjligheten att både kunna garantera effekt och samtidigt stärka hudens mikrobiom, som vi på senare tid förstått är avgörande för en god hudhälsa. Att gå från forskare på heltid till entreprenör var inget jag hade drömt om men till slut var jag tvungen att ta steget – passionen för huden och att utveckla produkter som faktiskt sätter hudens hälsa först blev för stor och detta blev början på Skinome.

Møt grunnleggeren vår

Johannas prestation i siffror

Med över 20 års erfarenhet inom dermatologi, klinisk forskning och produtveckling inom hudvård är Johanna en av Sveriges mest anlitade hudforskare.

Den mest citerade författaren i International Journal of Cosmetic Science (+250 citeringar)
30+ vetenskapliga studier som fackgranskats och publicerats i internationell vetenskaplig press
Mer enn 20 års dermatologisk forskning
Mer enn 100 internasjonale foredrag
2 patent
“Huden är redan ett eget superkompetent system som under mer än 100 000 års tid har utvecklat och optimerat sig själv. Vi bör därför vara försiktiga med hur vi behandlar den.”
Johanna Gillbro PhD
Grunnlegger av Skinome
Møt grunnleggeren vår

Finn ut mer om hud med Johanna

Med en gedigen kunskap om huden är Johanna en framstående hudexpert. Vare sig du gillar att läsa, lyssna eller titta så kan du lära dig mer om huden av Johanna.